Kategorier
Mobil

Köp inte en ny utan laga din mobil istället

Även om man är försiktig med sin telefon kan det hända att glaset går sönder eller något slutar fungera. Då är det enkelt och lönsamt att laga sin mobil.

De flesta elektroniska apparater är svåra att öppna eftersom det inte är meningen att man ska ge sig på att laga dem själv. Många tror därför att det inte går att laga dem utan köper en ny när det uppstår problem. Men om du har en iPhone, Samsung, Sony, LG eller surfplatta finns det hjälp att få.

På nätet kan man hitta tips om att det går att avhjälpa en fuktskadad mobil med okokt ris, vilket naturligtvis är bra att prova. En av de vanligaste orsakerna till att mobiltelefoner blir fuktskadade är att de åker med kläderna in i tvättmaskinen eller trillar ner i toaletten.

Läget kan verka hopplöst och glaset blir immigt. Det bästa du kan göra är att så fort som möjligt gå till en serviceverkstad som arbetar med att laga mobiler. Det vet hur det ska göras och du riskerar inte att skada telefonen ytterligare.

Att laga en mobil är bra både för miljön och för plånboken

Många lägger bara sin trasiga mobil i en byrålåda och köper en ny. Men det är onödigt att göra det när den går att laga. Idag finns det uppskattningsvis mellan 20 och 25 miljoner gamla mobiltelefoner som ligger oanvända i hemmen alldeles i onödan.

När de första mobilerna dök upp på marknaden för mellan 30 och 40 år sedan hade man ingen kunskap om att de gick att laga eller återvinna. I samband med att i stort sett alla vuxna och även äldre barn har tillgång till en mobil idag har behovet att reparera dem ökat. Med ökat behov har också skickligheten att reparera utvecklats.

Du behöver inte skicka in din telefon eller surfplatta om du vill få den reparerad. Det är exempelvis enkelt att laga iPhone i Täby eftersom du kan gå in till en serviceverkstad och få hjälp. Eftersom de flesta behöver sin telefon hela tiden brukar det dessutom gå fort att få den lagad eller att få glaset utbytt.