Kategorier
Solpaneler

Hitta en solcellsleverantör

För det mesta är det bra att se sig om innan man bestämmer sig för solcellsleverantör. Det finns många valmöjligheter och det kan löna sig att ha is i magen.

Anna och Petter satt och diskuterade elpriserna som alltid verkade stiga. Kanske var det dags att se sig om efter andra möjligheter till uppvärmning. Inte för att de endast använde el, men ändå. De beslutade sig för att under den närmaste tiden skriva ner idéer de kom på för att sedan sätta sig ner och se över valmöjligheterna.

Dagarna gick och lappen de satt på kylskåpet hade fått dela plats med en hel drös färgglada post-it-lappar. Till sist var de båda överens om att de inte behövde flera val för tillfället. De hade lovat att inte diskutera pellets, solceller och andra alternativ innan de satte sig ner för att gå igenom lapparna.

Kontakt med en solcellsleverantör

Båda blev förvånade över att de var så överens. Det fanns några idéer som var intressanta och några som inte var det längre. En av de mest intressanta var solceller men de kände att det kanske var svårt att ordna. De lade alla andra förslag åt sidan och fokuserade tillfälligt på det och letade rätt på en solcellsleverantör som verkade bra.

Företaget El av Sol valdes ut och en representant var på besök för att prata om solceller. Det visade sig att de hade ett perfekt tak där många solceller kunde få plats. Anna och Petter skulle givetvis bestämma mängden själva. Men här fanns en chans att inte bara producera sin egen el utan även sälja det som blev över för att betala av solcellerna.