Kategorier
Marknadsföring

Boosta ert företag post-pandemi

Många företag har fått mindre kunder som ett resultat av pandemin. Nu är den över men det kan vara svårt att få upp verksamheten till samma volym som innan. Här får du några tips på hur du kan boosta ert företag post-pandemi.

Öka er närvaro på sociala medier

Ett sätt att få mer kunder är att synas där de ofta är. Genom att skapa sociala media konton kommer du närmare kunder som du vill locka. Det räcker dock inte bara med att göra ett konto, du behöver även fylla det med relevant innehåll. Lägg upp sådant som rör er verksamhet. Gärna bilder och rörligt innehåll då det ofta leder till mer interaktioner. Bilder på era gamla och nya projekt fungerar också som bra referenser. Ni kan också be era kunder lägga upp bilder och “tagga” er.

Ett annat sätt att få mer kunder att att utlysa tävlingar där ni har ett lockande pris. Driver du ett bageri kan det handla om en gratis tårta, är du frisör en gratis klippning och har du en byggfirma kanske det kan vara avdrag på en särskild tjänst. Jo mer exklusivt och större priset är, desto mer delningar och taggningar kommer det leda till.

Att göra konton på Instagram, Facebook och Tiktok är ganska enkelt men om du tycker det verkar svårt kanske det finns någon i din närhet, exempelvis en kollega, som kan hjälpa dig och ansvara för er närvaro på sociala medier.

Anlita experter på SEO – Sökmotoroptimering

SEO – sökmotoroptimering har funnits ett tag men har blivit ett av de mest överlägsna verktyg när det kommer till att göra reklam och nå ut till nya kunder i en allt mer digital verklighet. Sökmotoroptimering betyder att man utformar er hemsida så att den kommer högt upp när man söker på vissa ord i en sökmotor som exempelvis Google, Yahoo eller Bing.

För att göra det använder man verktyg där man först analyserar er hemsida för att se hur bra den passar in på relevanta sökord. Är du en revisor i Karlstad så borde din hemsida komma högt upp när man söker på “Revisor Karlstad”. Gör den inte det så behöver du en SEO-expert som strukturerar och skriver om din hemsida så att den kommer högre upp vid en sökning. De flesta kunder som söker på något tar något av de alternativ som de hittar på den första sidan, därför är det viktigt att ha en plats just där.

Köp ads

En genväg till att hamna högt upp är att köpa ads, alltså annonsplats, hos exempelvis Google. Då syns din sida högt upp när någon söker på ord som passar in på er verksamhet. Adsen går att anpassa så att de gäller en viss tid eller riktar in sig på ett särskilt georgrafiskt område.

Uppdatera ert uttryck

Den fysiska världen är såklart också viktig och där bör ni också synas på ett bra sätt. Kanske är det dags att uppdatera er grafiska profil? Skaffa en ny skylt så att ni syns tydligt för de som går eller kör förbi. Ni kan även ordna med bildekor till era företagsbilar så att ni gör reklam för er själva när ni är ute på uppdrag.

Lycka till!